Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mişel
Sevgili nuaymu bahçenizi büyük bir hayranlıkla gezdim. Planlı işleyişiniz her ayrıntıyı ince ince hesap etmeniz çok güzel. Gezdikçe de gözüm korkmadı desem yalan olur. Bizim de seneye inşallah 700 metrekarelik arsamıza bahçe ve ev hayalimiz Var . Yerimiz Sakarya da ama şimdi anlıyorum ki öğrenmem gereken gerek çok şey var. İklimi çiçeklerin ,sebzelerin huyu suyu seneye kadar buraları okuyarak ancak yol kat edeceğim sanırım.
Plan çizmek hiç aklıma gelmemişti yani kafam da canlandırıyorum ama kağıda dökmek çok iyi bir yöntem .
sizin tavsiyeleriniz neler olur?
En güzel en mutlu en sağlıklı günleriniz bahçenizde olsun inşallah . Bu arada annem Eskişehirli sık sık Eskişehir e gidiyoruz.
|
Teşekkür ederim

Bahçe bana sabrı öğretti, kafamdaki şeklini ne zaman alacak bilmiyorum ama dert değil.
Çizerek plan yapmak bazı kararları kolaylaştırıyor.
Bence ana bölümleri belirleyin önce, nasıl bir bahçe istiyorsunuz ona karar verin, yürüyüş yolları, eklentiler (mesela biz bir kümes yapacağız), meyveler, sebzeler, kalıcı bitkiler, ağaç-ağaççık-çalılar... uzun konu.
Ben de günlerimi buradaki sayfaları okuyarak geçirmiştim yıllar önce. Yani daha eve başlamadan, karar aşamasında.
Bu sitede çoook güzel bahçe sayfaları var, hepsini okumak lazım

Bahçeye başlayınca uğraştıkça güzelleşiyor. Kolay gelsin size.