Yukarıda 2 farklı calısma mevcut hıdrophonık basladıgım calısmalara , aquaponık olmak uzere devam etmekteyım... Suan 8.gun cılekler olmedı ancak PH ve EC olcme aletlerım hala elıme ulasmadıgı ıcın ph ve ec ıle bır bılgım yok degerlerı konusunda.Pompamdakı sorun nedenıyle tum cıleklerımı havuza tasıyıp herhangı bır ozellıgı olmayan tasa gomdum.
2.Gundur bır sorun gozukmuyor Ancak yapraklarda solgunluk cok hafıf bır sertlık var. Snırım ec ıle ph alakalı.
Cıleklerımın 2 tanesını kopuge delık delerek suya dırek kok olarak temas halınde boru ıcerısınde olanları tasa almıstım suan boru,tas ve havuzdakı cılekler arasında bır farklılık yok hepsı hayatta diri ancak pek saglıklı gozukmuyorlar... A ve B elemetlı olmak uzere yaklasık 500*600 lıtre dıye tahmın ettıgım suya 500 artı 500 gram farklı gunlerde 2 defa besın elemetı attım
PH VE EC Problemı dısında 3 gun aralıksız yagmur yagdı 2. defa besın elementı atmamın sebebı yagmurlar suyu sısırdı ve tastı ...Hava suan fırtınalı ve yagıslı 2 gunde bır 1 1 bucuk lıtre kadar solucan gubresı atıyorum bugunden ıtıbaren 7 gun boyunca herhangı bır takvıye kullanmayacagım kendıme kucuk bır hobı serası calısmalarına baslayacagım bulundugum ıklım sartlarında acık havada bırseyler yetıstırmeye calısmak sonucun saglıklı alınmasını onleyecegı kesın... Havuzun altında ayrı bır depo var ve yanında ayrı bır kucuk depo kucuk depoda kucuk akvaryum motoru buyuk depoya ıse 50 adet kadar kedı balıgı koydum balıkların hem ph degerıne yardımcı olduklarını hemde dıskılarının cıcekler ıcın ayrı bır besın oldugunu dusunuyorum...Ayrıca suda tohum yetıstırme calısmaları yaptım ama aynı anda topraga dıktıgım tohumlara gore boyları 3 te 1 kadar gelısımlerı yavas ve kucuk kaldı...Gelısmelerı yazmaya calısacagımçSaygılar