View Single Post
Eski 05-02-2006, 11:15   #8
malina
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
aydın atıcı yazmış:

Alıntı:
Makilik veya bozuk bir orman eğer koşullar elveriyorsa tür değişikliği yapılarak yeni orman kurulur. Eğer yeni orman kurulması mümkün değilse orası doğaya terkedilir ve Orman Genel Müdürlüğü teşkilatı tarafından korunur.

Ben de bunu diyorum koşullar elverse de tür değişikliği yapılmasın!!!! ve yeni orman kurulmasın.!!! Bu anlayışa artık yeter diyorum ben çünkü eğer bir yer makilikse ve sizin dediğiniz gibi koşullar elveriyorsa, bırakın orada makiler, maksi olsun, büyüsün, klimatik klimaksa ulaşsın!!!!(*) Bu kavramın anlamını bilmek isteyenler de gitsinler (daha önce de belirttiğim gibi eğer yangından zarar görmemişlerse ) Dilek yarımadası Milli Parkı'na ve orada boyları yirmi metreye ulaşan "maki"leri görsünler..o kadar uzağa gidemiyorlarsa Moda Burnu'ndaki son kalan Sakız ağaçlarınıgörsünler..

Kızılçam Güneyde Toroslar'da ve Batıda Ege'de yaşayabilir, Çanakkaleye kadar uzanır. İç Ege'de Kütahya'nın alçak kesimlerinde bulunur. Bunların dışında kalan yerlerde yaşayamaz

Kızılçamların nerede yetiştiği konusuna gelince her ne kadar konumuz bu değilse de: Prens adaları diye bilinen Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve ne yazık ki yandı, bitti kül oldu Burgazada kızılçamların doğal olarak yetiştiği yerlerden bir kaçıdır ( daha çok yer sayabilirim ) ve Marmara Bölgesindedir. Ayrıca 1960 yılında Durusu Kumullarının ilerlemesini önlemek için 800 hektar civarında bir alana dikilen kızılçamlar benimle yaşıt olmalarına rağmen benden daha çok büyük görünüyorlar

(*) Hadi klimatik klimaksın anlamını ben söyleyeyim: Bir vejetasyon örtüsünün bulunduğu yerdeki (özellikle) iklim (yani sıcaklık, yani nem, yani ışık, yani rüzgar, yani basınç) ve toprak özellikleri uygun olduğunda bitkilerin gelişebileceği maksimum büyümenin gerçekleşmesi demektir.
MAKİ
bir an önce görülsün
diye akdeniz
toroslar’da agaclar
hep çocuk
kalir ...
Sunay Akın

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön