Merhaba aranıza yeni katıldım.Yaklaşık 5 yıla yakın Uzakdoğuda yaşıyorum yaşım 33 ...iş yerimi kapattım ne yapabilirim diye düşünürken aklıma topraksız tarım geldi Birde araştırmalarım neticesinde internette Kudret tezel ve ateş kaptan abilerimizin videoları beni daha da düşündürdü saolsunlar.Son 1 aydır topraksız tarım ile ilgileniyorum ama öyle böyle değil birazda boş zaman olması sebebi ile oldukça kafa yoruyorum diyebilirim

Gerçekten işin içine girince bir bilgi okyanusuyla karsilastım her nekadar hersey cok zor görünmesede madalyonun diğer yüzü bir anda kendisini gösteriyor.Bir işe başladığımda aklima universitedeki bilgisayar dersi geliyor o zamanlar cd ler ve yeni teknoloji bilgisayarlar ile bilgisayar dersi gorebilirdik ama hoca once kodlamayi ve bilgisayarin varligi ile ortaya cikan diskete yazi yazdirirdi biz hep ya cd yazici var neden diskete yaziyoruz klavye var neden kod lama ile yazi yaziyoruz diye takilirdik olayi sonra anladik gelecegi yazmak icin gecmisi okumak ve bilmek gerekir... Kendi capimda boru ve havuz sistemini birlikte kullanabilecegim mini bir hidroponic sistem kurdum sistemi kurmadan tüm hesaplamalari kagıt uzerinde yapmis olsamda gercekte bazi sorunlarla karsilastim mesela pompa cok guclu cikti sistemime gore filtre olayi onemliymis pompayi arada tikadi pompa haznesi ile normal su tanki arasinda ki boru baglantisi kucuk oldugu icin pompa haznesinde su sıkıntilari yasadim.boru sisteminde eğimi ayarlayamadim ama hepsi bir tecrube ve cözüm bir sekilde uretiliyor...Ph ve Ec ölçerim daha yok seram daha yok kafamda soru işaretleri çok bazı konularda ama acelemiz yok yavaş yavaş bu siteyi 10 gün once keşfettim gecmiste yazilanlari okuyup alamadigim cevaplari ustadlar cevaplarsa sevinirim.40 50 sayfam daha kaldi bakalim