View Single Post
Eski 07-07-2017, 13:15   #192
Resulgur
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu Mesajı Göster
Bir yerde bahçenin bir kısmının doğal floradan oluşması gerektiğini okumuştum, şimdi kaynağı ve yüzde kaçlık kısmın böyle olması gerektiğini hatırlamıyorum ama çıkardığım sonuç şuydu:

1. Kendi bahçemde sadece büyük çardağın altını çimlendireceğim. Bunu da çimden ziyade yonca ekimiyle yaptım
2. Çiçek düzenlemesine ayırdığım kısımların geri kalanını doğal kır yeşilliği kaplasın, yani kendi haline bırakayım, çim gibi. Burada sadece işgalci ve dikenimsi, istemediğim bitkileri ayıklayıp biçeyim. Yavaş yavaş olacak.

3. Bahçeye giderken, hemen o çevrede görüp beğendiğim kır çiçeklerinden bir kısmını buyur edeyim ki onlarla da güzel bir bahçe düzenlenebilir diye düşünüyorum. Zaman gösterecek.

Kır çiçeği buyur etme kısmını geçen yıl denemiştim, kökleriyle birlikte birkaç çiçeği kendi bahçeme taşıdım. Normalde zaten o ortamın çiçeğiydi lakin inşaat vs. yüzünden toprak hartos partos olmuştu. Neyse.
Bu yıl bakarken bakarken... o taşıdığım çiçekler yeniden göründüler

İşte sümbül kafalı pembe bir kır çiçeği. Artık her yıl açar diye düşünüyorum. Her ihtimale karşı iki yere taşımıştım, aynı yerlerinden çıktılar))

(Tanıyan bilen varsa, ismini öğrenmek isterim elbette.)

Eklenti 653190
Sn. nuaymu resimde görünen çiçek "Misk Adaçayı - Salvia sclarea" dır. Bulunduğum yerde çok fazla miktarda bulunmakta, hoş güzel esans gibi bir kokusu var. Dayanamadım tabi çayını da yaptım içtim, aroması çok keskin. Tarifi burada paylaşmıştım , sizin için detaylı bilgiler mevcut

http://www.agaclar.net/forum/1512273-post186.htm

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön