Üç yıl kovaladık bu sene bulduk fakat bu senede ne kadar talihsizlik varsa bizden yana,ama yinede geç olsada iyi verim alacağımı düşünüyorum,en azından seneye orjinal üretime devam etme imkanım olacak.
Ramazanda ilgilenemeyip biberlerimi bitlere rehin bırakmıştım daha sonra temizledik ama yapraklar kıvrık kıvrık bi acayip şekillere girdi,bitkinin büyümesi durdu diyebilirim.Onun üstüne birde havalar aşırı ısındı,biber tutumuyor daha,çiçekler sürekli döküyor,hem sıcaktan hemde hastalıktan tam kendine gelemediler.Aşşağı resimleri ekleyeceğim,ilk resim dikkat edin,tam sıcaklar başlamadan döllediğim ve tutan biberler,sıcaklara maruz kalınca döküldüler.
İki üç saksıyı şimdilik içeri aldım,bir kaçını daha almayı düşünüyorum.İlk görünen biberler leblebi büyüklüğünde kızardılar,hastalıktan büyüyemediler.Şu anda 6 adet büyüyen biberim var,küçük kızaranları kopardım,ucundan dişledim ve bir kişiyede kürdan ucu kadar ısırttım,bu kişi bayan vede kendisini uyardım,o yüzden bana acımasız demeyin sakın

.Kızcağız hayatının deneyimini yaşadı

Biber harika ötesi,tam büyüyüp kızarsınlar o zaman daha net test edeceğiz bakalım.
Bu kadar aksiliğin üzerine birde bina da dış cephe çalışmasına başlamasınlar mı,bu sene doğa ve insanlar el ele verip beni engelleme yarışına girdiler sanırım.Benim biberler balkonda, adamlar balkonların iç kısımlarını da yapacaklar.Artık hepsini içeri alacağım sanırım,güneş göremeden ne kadar verim alacaksak.
İşte biberlerimizin son durumları bu,genel olarak sıkıntı üstüne sıkıntı,ama hedefime ulaşmış olmanın verdiği bir rahatlık ta var.
Kolcay nickli üyemize ben vermiştim tohumları,dün resim atma fırsatı bulmuş,şu anda bir kaç tane alabilmiş ama biber ben orjinalim diyor.En sona koyacağım kırmızı biber resimleri onunkiler.