Hava durumu olarak bizim kasabayı şiddetli yağmur veriyor linkler..hayırlısıyla atlatsak bari..aslında zeytinleri sigorta yaptırmam gerekli ama biraz ihmal ettim bu işi..acilen yapmak gerek..
% 2.5- 3'lük kaolin uygulaması yapacağım ama havanın geçmesini tercih ettim..gerçi evvelki gün bir zeytin dalını hortumla tazyikli suyla yıkadım..NU-FİLM sayesinde kaolinde hiçbir bozulma olmadı..
İnşallah sakatlık yapmadan güzel bir yağmur yağar ve tekrar sulamaya gerek duymam sebze ve zeytinleri..
Bugün aylaktım..gittim fidanlıkta kulübenin önündeki çekyatta biraz kestirdim..zeytinleri sebzeleri dolaştım..baktım deşti-susuz domateslerin birinde kızarmış bir tane buldum..atıştırdım..ekşili ve aromalı..pek hoşuma gitti..
Derken atladım ''sarıkuş''a..ver elini kasabanın ''Saklı Cennet''i SÖĞÜTLÜYALI'ya..çünkü kasaba yazın çok kalabalık artık..ben herkesin girdiği kalabalık yerlerde denize girmeyi hiç sevmem..tek ben olacağım, özgürce tadını çıkaracağım..yıllarca gittiğim minicik koylar artık bana kalmıyor..ben de basıp gittim 9 km. uzaklıktaki SÖĞÜTLÜYALI'ya..Çok sarp yokuşlardan iniliyor buraya..bizim sarıkuş'la dönüşte inşallah çıkarım dedim..beni mahcup etmedi; aküden bir kadame bile yemedi gidiş-dönüş 19 kilometre yolculukta..çok sarp rampalarda birazcık bayıldı o kadar..ama inanın inerken korkmadım desem yalan olur.
Bu ormanla bezenmiş, uçurumların dibindeki doğa harikası deniz parçası Marmara'nın belki en güzel temiz deniz kıyısıdır..millet tutturmuş, antalya'ları, Çeşme'leri falan..halbuki İstanbul'un dibinde bizim güzellikler..cam gibi deniz..
Neyse fazla reklam yapmıyayım, buraya da doluşur insanlar; tadı kaçar, denize giremem