Balkonun sağında ve solunda kırlangıç yuvaları var evde..bütün yaz neşe oldular bana..
Fakat üzücü bir olaya da tanık oldum..geçenlerde kuvvetli yağmur sonrası çatıdan inen pimaş su giderinin sağındaki ve solundaki iki yuva su sızıntısı nedeniyle çöktü..önce bir yuva çöktü, 3 yavru düştü balkon mermerine ve içeriye..biri ölmüş diğerleri can çekişiyordu..bekledim, anneleri gelir birşeyler yapar diye..ama yavrular çok iriydi, onları taşıması mümkün değildi..çaresiz, kalakaldım..derken ikinci yuva çöktü..4 yavru da oradan düştü..üzüntüm iyice arttı..unutamam bu olayı..
...
Balkonda çayımı kahvemi yudumlarken onları seyretmek harika birşey..yavrular palazlandı iyice..anaları durmadan yiyecek taşıyor..onlar da hep bekliyor..beni görünce kafalarını yuvanın içine çekiyor..
...
Onlar benim gübre fabrikam..dışkıları balkon mermerinin üzerine düşüyor, günaşırı topluyorum..Allah'tan eşim sürekli burada kalmıyor..mümkün değil izin vermez buna..
Dün onlardan topladığım bir ufak torba gübreyi özellikle mısır, kabak, kavun ve karpuzlara verip suladım ardından..
Düzenleyen pria : 03-07-2017 saat 19:39
|