|
Öncelikle topraksız tarım gibi önemli bir konuya bu denli ehemmiyet verdiğiniz için saygılarımı sunuyorum.
2-3 senedir konuyla ilgilensem de, yer ve bilgi eksiliğinden tam olarak ne yapılacağını toparlayamamıştım. Konu canlı bir bitkiyi büyütmek olunca zaten tek başına bir dert.
Benim konuyla ilgili sorum, acaba üyelerden topraksız tarımı dikey olarak (kule veya "A" şeklinde platformlarda) deneyen, verimlilik sağlayan var mı? Özellikle ABD'de bu iş tamamen kapalı ve sentetik ışıkla yapılmaktayken (indoor farming), bizde neden bu denli amatörce (en azından göz önünde olan bu yönde) kaldı. Gözü kara çiftçilerimiz bu konulardan bihaber mi?
Kendim de, en azından şimdilik, güneş enerjisini kullanarak aeroponik üretime başlamak istiyorum. Olağan riskleri olabildiğince minimuma indirebildim. Daha önce yazılanların da neredeyse tamamını okumaya çalıştım, ama bu tip bir tartışma göremedim. Bu başlık altında da bazı mesajlar silinmiş anladığım kadarıyla. Yeni olduğum için başlık seçimi ya da sorularımı mazur görünüz.
Sayılarımla
|