View Single Post
Eski 28-06-2017, 20:58   #112
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Bayramın bitmesini iple çektim ve 3. günü köye kaçtım yalnız olarak..

Sebze bahçesi su istiyordu, hemen giriştim işe ve bugün öğlen bitirdim..
Domatesler yüklü..hergün değişik değişik kabak yiyorum..sanırım hayatımda hiç bu kadar bol kabak yememişimdir

Biberler boylanmış, çiçekte..

Karpuz ve kavunlarda portakal irisi meyveler var..

Bu işler benim için garnitür..

Aslı uğraşım zeytinlerim..Nihayet bu yıl gerek sayın MeyveliTepe'nin destekleri gerekse organik ilaç+ gübre ve kaolin sayesinde güvenin meyve dölünden kurtardım onları..

''Karabiber dökümü'' dediğimiz zeytin tane dökümü yok denecek sayılır..Binde bir bile yok..bu yüzden çok çok mutluyum..İnşalla bu yıl 3-4 ton zeytin almak nasip olur..eğer kısmet olursa üstüne para ekleyip KUBOTA 1280 veya bir üstü mini bahçe traktörü alacağım Köyde olsa almam, veririm parasını çapalatırım heryeri..

Zeytinler tesbih tanesi, iri portakal çekirdeği büyüklüğünde..cıngıl cıngıl dallar..Akrabam Ahmet dün gece kahvede otururken '' Adnan abi, senin zeytinleri görünce benim zeytinliğe gidesim bile gelmiyor'' dedi..

Hele şükür bu badireyi de hasarsız atlattık..sırada zeytin sineği mücadelesi var..bakalım hayırlısıyla o musibetin de üstesinden gelirim..
Bugün öğlen sebzelerin sulaması bitince zeytinleri sulamaya başladım..çift hortum..her fidanda 15 dakika su veriyorum..takribi 200 litre..son anlarda humat+denizyosunu ve potasyum ağırlıklı mikro besin gübresi veriyorum suya..sulama 2 gün sürüyor..
Sulama bitince 3 gün ara verip zeytin tanelerinin biraz daha şişmesini bekleyip ardından % 2.5'luk KAOLİN uygulaması yapacağım..Ardından bir tur daha sulayıp köyden döneceğim..

Sebze bahçesi artık fotoğraflık değil..hepsi birbirine girmiş adeta orman gibi..Çıplak gözle görmek fotoğraftan daha iyi oluyor..

Üç yerli mısırın birinde her kökte koçan var iki üç tane..
Onları köyde dipfrize koyacağım çiğolarak..oluyormuş..kışın köye geldiğimde bol bol yeriz..

Salatalıklar çok..kopar kopar bitmiyor..bu akşam komşum İsmail abiye verdim bi torba..

Köyden dönerken yine fotolar yüklerim..

Şimdilik işler yolunda..merak eden herkese çok selam..herşey gönlünüzce olsun..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön