Bu yol çileklerimi fazla miktarda azot gübresinden dolayi yaktim. Evde vakit geçirmek için tohumdan üretmeye heveslendim.
1. Denememde çileklerden ince bir şekilde tohumları aldin. 1 gün kadar kuruttuktan sonra kase içerisine ve pet bardaklara torf içerisine üzerine 1 cm kadar torf koyarak ektim. Üzerini strec ile kapattim. Sulama işlemini fisfis ile yaptim. Her gün actim havalandirdim. ( meraktan ******)
Ayni tohumlardan peçete ile çimlendirme cabalarimda maalesef olumsuZ oldu.
Pecetede yer alan tohumları çilek fidelerinin içerisine serptim aradan 1 hafta gecti ve sanirim 3-4 fide cikmis durumda.
2. Denememde
18 haziranda yediğim ve tadina bayildigim cileklerden ayni yöntemle tohum aldim. Kurumaya baslattigim tohumlardan ilk gün büyük bir saksiya 3-4 cm arayla kalem ucuyla 1cm derinliğinde çukur actim actigim çukurlara 2 ser adet tohum koyup üzerine sade tohumu kapatacak kadar toprak koydum. Fisfis ile sulama yöntemi ile sulama yaptim. üzerini strec ile kapattiktan sonra yine hergun havlandirdim.
Yaklaşık 6 gün yine füzelerde hareketlenme başladı. Beklediğinden hizli gelişim oldu.
Ektigim toprak bahçe, orman topragi ve Yannis hayvan gübresi karisimi. Fide gelişimleri ve tohum fidelenmesi hakkında fotografik anlatimi önümüzdeki günlerde yapacagim. Ama tohumlarin cimlenmesinde önemli olan aicaklik sanirim. Çünkü son 1 hafadir hava sicak ben ona bağlıyorum ki daha önce filizlenmeyen tohumlar filizlendi.
3- yöntem 18 haziranda aldigim tohumlari 3 gün kuruttum. 21inde peçete içerisine kaba koydum. üzerini şeffaf kapak ile kapattim. Bugün kontrol ettiğimde tohumlarda sisme olduğunu gördüm. Gelişimi ile ilgili ayrintili gelişimi ileride resimli olarak anlatacagim
|