Yaprakları kalın, sert, tüylü ve çiçekleri mor açan mucize bitki bünyesinde potasyum barındıran lezzet deposu
Hodan.
Daha önce hodan özütü yapmayı düşündüğümü söylemiştim. Karadeniz de bol miktarda bulunan kavrulup üzerine yumurta kırılıp yenebilen ve sarması yapılan bu lezzet deposu
hodanı araştımaya başladım. Fide dikimi yaptığım bahçede bir kaç kök buldum, tohuma kalmasını beklerken malesef bahçe sakinleri otlarla birlikte hodanları da biçmişler. Burada yöresel adında kaldırık diyorlar.
Sonra bir yerde daha olduğunu öğrendim , geçen yıl pazarda da satışını yaparlarmış fakat bu yıl dokunmamışlar. Çok makbule geçti sağ olsunlar
Hodan tarlasını keşfettik
2 poşeti doldurduk
yaprak ve sapları bir güzel doğrayıp
25 lt lik bir fıçıya doldurduk yarıdan biraz az koyduğumuz hodanların üzerini suyla doldurup
1 hafta kadar demlenmeye bıraktık
