View Single Post
Eski 21-06-2017, 15:10   #42
Erenler
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-12-2016
Yeniden merhabalar,

Farklı bir yapı çözümü olarak konteyner evden biraz bahsetmek istiyorum sizlere.

İlk başta araştırma yaparken prefabrik ev, çelik ev ve betonarme ev için imar izni olması gerektiğini öğrendikten sonra konteyner eve yöneldik. Çünkü hayatımızda ilk kez böyle bir yerde konaklama yapacaktık. Belki de bize göre değildi vazgeçme durumumuz olabilirdi. Ya da tam tersi şimdi yaptıracağımız prefabrik bir ev sonrasında bizim işimizi 12 ay görecek yeterliliklerden uzak olacaktı ve sıkıntı yaratacaktı.

Tüm bunları düşününce "hobi bahçesi konaklama demo sürümü" olarak konteyner eve karar verdik. Ve son gittiğimde 4 gece konaklama şansım oldu. Bu dört gün yoğun bir şekilde bahçede çalıştık bir çok işlem yaptık. Bu süre zarfında konteyner ev bizi zor duruma düşürmedi. Sanki evimizdeymişiz gibi rahat zaman geçirdik.

Tesisat bağlantıları bizim seçtiğimiz basit modelde direk dışarda olduğu için en ufak bir sorunda su sızmasının nerede olduğu belli olacağından müdahalenin de kolay olacağını düşünüyorum. Konteynerın üzerindeki 1 tonluk depodan evin içine su verdik. Fakat yeterli tazyik oluşmadığı için duştaki elektrikli ısıtıcı çalışmadı. Bu sebeple yatlara karavanlara takılan basit hidroforlardan taktırmam gerektiğini öğrendim.

Odanın bir tanesine iki tane 3 lü çekyat ve elbise dolabı rahat bir şekilde sığdı. Bu odada istenirse rahatlıkla 4 kişi konaklayabilir. Diğer odada da açılan bir yatak ve bahçe eşyalarımız mevcut. Konteynerı 8x3 metrekare aldığımız iyi olmuş böylece iki odanın da kullanımı çok iyi seviyede.

İzmir Karşıyaka'da gürültü ile uyanmak yerine kuş cıvıltıları ve tavuk sesiyle uyanmak zaten başlı başına muhteşem bir durum.

Sözün özü; hafta sonu konaklamaları ve bahçe aletlerinin muhafazası açısından konteyner evi rahatlıkla önerebilirim. Gözden kaçan detaylar olabilir. Sormaktan çekinmeyin.

Saygılar.

Erenler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön