Yalancı Portakal
Sevgili arkadaşlar Maclura Pomifera Turunçgiller değil, Dutgiller familyası(Moraceae)familyasına mensup bir ağaçtır 2009 yılından bu yana Dut, İncir, Yalancı Portakal ve Kauçuk( Ficus Elastica) ağaçları arasında aşı kombinezonları ile Moraceae familyasına mensup olan değişik bir meyve üretmek amacı ile çalışmalar ve deneyler yapıyorum.Şu ana kadar yaptığım deney sonucunda iki değişik ağaç türü geliştirdim. Birinci çalışmam;Dut ağacına İncir aşışı yapmak, Bu aşımız tuttu ve çıkan mayve ye Dut İnciri adını verdim.Daha sonra bu aşının tam tersini yaptık yani İncire de Dut aşısı . Bu aşımız da tuttu ve bu ağaca da İncir Dut u adını vermek istiyordum ancak bu ağaçtan Dut yerine minik ve biraz ekşi incirler çıkmaya başladı. Bu sefer bu ağacın adını İncir Dut u İnciri koymak zorunda kaldım .zira incir ağacı Dut ağacından daha baskın olduğundan dut ağacını incire dönüştürmüştü. Bu aralar Maklura (Maclura Pomifera) ağacında siyah ekşi dut ve devasa büyüklükte ve aroması çok hoş olan incirler üretmek içi çaba harcıyorum sonuçlarını aldıkça siz değerli dostlarla paylaşmayı umuyorum
|