Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Siddartha
Sevgili ağaç severler, benim bir hayalim var ancak sorulara verdiğiniz cevaplardan sonuçlar çıkarmaya çalışıyorum ama en doğrusu kendi sorularımı sormak olacak sanırım.
Memurum, erken emekliye ayrılıp, bir zeytinlik alıp içinde de yaşamak istiyorum.Güney Ege ve mümkün olduğunca denize yakın olsun istiyorum.Maksatım sadece kendimi geçindirecek (karnımı doyuracak) kadar gelir elde etmek.
Bu işe yatıracağım çok param yok, bir miktar da zor günler için ayırmak istiyorum.İnternette bulduğum ilanlar içinde b2 arazileri var, muhtemelen delice diye tabir edilen zeytinlikler.Eğimi fazla olan, bol kayalık olan araziler.
Kendimi adadığımı farz edersek, bu tür bir arazi adam edilebilir mi?
Zeytin yağının fabrikalarda ne kadar özensiz ve sağlık imal edildiği konusu geçmiş, kendi yağını üretmek için teçhizat kurmak çok masraflı veya zor mu?
Sizin bu konuda başka önerileriniz varsa duymayı çok isterim, teşekkürler.
|
Eğimi fazla olan kayalık araziler adam edilebilir, araziyi taraçalandırma pek çok açıdan en iyi yoldur ancak çok maliyetli olabilir veya taşını bulup getirme, araziye indirme, duvarları örme gibi işleri benim gibi tek başınıza durup dinlenmeksizin yaparsanız yine benim gibi fıtık olabilirsiniz, fıtık olup durdum mu, hayır, ameliyattan sonra devam ediyorum, niye? bilmiyorum, belki Arnavut inadıdır.
Neyse, bu deneyimlerimden sonra yeni bir zeytinlik alıp farkını keyifle yaşıyorum. Diyeceğim o ki: ağaçların gelişimi, sağlığı ve bakım ve hasat işlerinin kolaylığı için arabayla ulaşılabilen arazi düz veya tatlı eğimli olsun, düz ise suyun uzun süre biriktiği yerde olmasın, iyi güneş alsın, dik vadi kenarlarında veya dibinde olmasın, kuytuda kalmasın, zeytinin yetişme sınırındaki üst kıyılarda olmasın, ağaçlar keyifli olsun, iyi sürgün veriyor olsun, az öteden baktığınızda sarılık olmuş gibi soluk, sarımsı olmasın, parak kurşuni bir hali olsun gibi gibi...