View Single Post
Eski 18-06-2017, 19:00   #362
Lonicera
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Zinnia (kirli hanım) koskocaman çiçek başı ile göz dolduruyor. Çiçek geçmeye yakın tohum ihtiyacınız yoksa hiç bekletmeden koparın ki sürekli yaprak koltuğundan yeni dal ve bu dal üzerinde çiçek üretebilsin. Sırf bu özelliği nedeniyle İngilizlerin bu çiçeğe '' kes gelsin'' dediklerini de geçenlerde bir yerlerde okuyunca öğrendim.

Name:  WP_20170617_016.jpg
Views: 603
Size:  73.0 KB

Bir süredir karıncalar nektarinin meyvelerine dadanmıştı. Daha tam olgunlaşmadıkları için biz de koparmıyorduk. Meyvenin alt kısımlarının daha yumuşak olduğunu bir şekilde keşfetmişler ki ( belki hep biliyorlardı da biz bunu bildiklerini yeni keşfettik) oradan girip oyuyorlar, içine çörekleniyorlardı. Ben de bu meyveleri koparıp girdikleri yeri kesip o şekilde tüketiyordum. Ama o meyve kopunca bir başkasını hedef alıyor bu sefer ona giriyorlardı. Böyle böyle derken 4/5 meyveyi bu şekilde hallettiler. Ben de çözümü girdikleri meyveyi koparmayıp onlara bırakmakta buldum. Bir meyve için yaklaşık 1 hafta uğraşıp tam bir mumya haline getirdiler. Şimdi buradan bir meyveye daha girerler, o bitene kadar da hasat zamanı gelir, biz ağacı komple toplamış oluruz.)))

Eklenen Resimler

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön