View Single Post
Eski 18-06-2017, 15:55   #11
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sevgili akçabardak, yıllar önce aynı cins ahududum vardı. Tadı oldukça güzeldir. Meyvesinin iyice olgunlaşmasını bekleyip tüketmek lazım.

Ahududular oldukça dayanıklı bitkiler, bir sorun olacağını sanmıyorum. En büyük sıkıntıları sulama. Bol sulama kök çürüklüğüne davetiye çıkarıyor. Ahududular da kök çürüklüğüne oldukça hassas bitkiler. Bence almakla iyi yapmışsınız. Sonbahar sonlarına doğru bol çiftlik gübresi atın kök bölgesine, bayılır bu gübreye.

Bu arada ortancalarınız süper ötesi gelişmiş, ellerinize sağlık. Az kalsın kıskanacaktım

Teşekkür ederim sevgili Lonicera, inşallah sulama konusunda hata yapmam. Sıcaklara dayanamayacak diye korkudan bahçeye dikemedim, sizin gibi saksıya diktim ki sıcaklarda saksıyı kucaklayıp serin yere taşımak için

Olur da yaşatır ve çoğalırsa köklerden ya da çelikten üretebilirsem denemek için bahçeye dikerim.

Ortancaya gelince, yoldan geçen şeş kaza dönüp bahçeye bakan olursa, kafasını bir daha çevirir durup bakarlar
Bende balkonda oturuyor oluyorum, mutluluktan dört köşe oluyorum o yüzden kıskanabilirsiniz, doğal hakkınız, sevgiler

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön