Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c.
Sayın dongyul, biliyorsunuz küçücük bir hobi bahçem var ve hevesle birşeyler yetiştirmeye çalışıyorum ancak bizim çok bilen! ahalimiz gelip geçtikçe der ki;
- Ne yapmışsın öyle, mısırla fasulye dip dibe mi dikilir? Büyümez onlar.
(Mısırlar sırık olsun diye sizden öğrenmiştim, üzeri fasulye dolu hatta dün ilk yemeğimizi bile yaptık)
- Biberle patlıcan yan yana olmaz. Aralıklı dikseydin olurdu.
(1 biber 1 patlıcan dikerken yine buradan öğrendiğim kadarı ile az yer kaplayan biber ile çok yer kaplayan patlıcanı küçük bahçede dengelemeyi amaçlamış idim. Şimdi biberlerimde patlıcanlarımda kapladıkları alanda mutlu çiçeklerini açıyorlar.)
- Sırık domatesin ilk 15-20 cmde ki yaprakları seyretmişsin. Çiçek açmaz onlar.
(Domatesin altında ki hava akımına müsade ederek ilk 20 cme kadar olan yapraklar seyretilmiş, koltukları alınmış idi. Buna bile laf eden oldu)
Bu insanlar baktığında koca koca adamlar 30-40 metrelik bahçemde kendimce doğal ürünler yetiştirmeye çabalıyorum ancak başımda "olmaz onlardan" başka bir desteği olan yok. Sizin bahçenizi görmesinler. Kalp krizi geçirirler. 
|
sayın g.c aynı durum bende de var, yalvarıyorum şöyle yapalım diye. bir türlü ikna edemedim. sırf onların yüzünden domateslerimi karık içerisine suyun içine diktim. neyseki allah yüzüme baktıda toprakta eğim suyun fazlasını atabildi. heleki mısırlarıma o kadar çok laf ettiler ki en sonunda çıldırdım yakarım hepinizin tarlasını artık laf edip durmayın dedim. herkes sustu ve izledi ama en sonunda döndüler dolaştılar dediler ki: "heh! gitti internetten baktı burada da geldi yaptı sonra da ben yaptım diyo"
vel hasıl kelam millette laf çok icraat yok. seneye özellikle tepekültürü denediğimde nasıl tepki verecekler çok merak ediyorum.
bu arada sayın dongyul inanın sırf sizin yüzünüzden her 3-4 saatte bir yeni fotoğraf eklediniz mi diye siteye giriyorum. süpersiniz
kalın sağlıcakla