17 yaşındaki zeytinlerimde ilk kez bu yıl böylesine aşırı ve sağlıklı meyve tutumuna tanık oluyorum..tabi, insan bunu görünce bu fırsatı değerlendirmek ve bol ürün alma umuduyla yapılması gerekenleri daha bir itina ile severek yapıyor..
Bugün bi akrabam geldi fidanlığa..''Adnan abi, benim zeytinlerde seninkilerin 10 da biri yok'' dedi..valla taneler limon çekirdeği gibi oldu ama dallar şimdiden ağırlıktan sarkmaya başladı..
İlaçlama makinasını almak ve organik ürün kullanma kararım bu nedenledir.Tabi, İstanbul'dan Çanakkale'ye göç kararı almamın da faydasını görüyorum..Gözlüğümü takmak yetmiyor bir de büyüteçle gün aşırı inceliyorum zeytinleri..
Delfin Wg'yi attıktan iki gün sonra zeytinlerde güve kelebeği sayısında artış görmem beni baya bi gerdi..
Bugün tekrar attım DELFİN+ NEEM YAĞI'nı NU-Film kullanarak..
Uykusuzum..Dün gece bir türlü karar veremedim..sonra fremeteo, accuveather ve poseidon 'dan hava durumuna baktım..saat 3'ten sonra kuvvetli rüzgar veriyordu Poseidon..kararımı değiştirdim..gece saat 2.30'da fidanlığa çıkarak, DELFİN'i mayaladım..gündüzden kasabadaki klorsuz kaynak suyu almıştım 5 litre..içine 1 kilo şeker koydum..ve 320 litre ilaçlama suyu için 200 gram DELFİN ilave edip karıştırdım..benim fidanlıkta kulübe hiç güneş ışığı almaz ona rağmen kovayı siyah naylonla sarmaladım..
Saat 10.30 da başladım ilaçlamaya..2'de bitirdim..tüm zeytinleri adeta yıkadım pompayla..
Akşam üstü, zeytinlerin güneye bakan dallarını salladığımda sanki NEEM YAĞI ihtiva eden Nembicidine'nin etkisini görmeye başladım sanki..uçan kelebek sayısı çok azdı..
Güve mücadelesini başaracağım gibi..pazar pazartesi salı yağmur var..inşallah güzel bol ve hayırlı bir yağmur yağar...Allah'ı severim ama işimi Allah'a bırakmayı pek sevmem..bu nedenle 3 günden beri tüm zeytinleri ve su gereksinimi duyan mısır ve kabakları suladım..yağmur da yağarsa çifte kaymaklı olur..
Organik ilaç kullanılımında cahil olduğum için forum'da ciddiyetine, titizliğine, bilgi ve tecrübelerine tam güven duyduğum sayın
MeyveliTepe'nin iki kezkapısını çaldım.sağolsun, hemen yanıtlayarak pratik önerileriyle yönlendirdi ve pahalı ilaçlardan tasarruf yapmamın yöntemlerini yazdı bana..ayrıca buradan teşekkürü borç biliyorum kendisine..sağolsun, varolsun..
Yarın kendime tatil kararı verdim..hiçbir şey yapmayacağım, çünkü müthiş yoruldum....sadece akşam üstü hergün yaptığım gibi dut yiyeceğim..belki saat 8 gibi, çok sevdiğim minicik koyda denize dalarım

,Mini tatilin ertesi gün nergis sökümlerine başlayacağım..eşimden hep ''ben de yardıma geliyorum'' demesini bekliyorum ama umut yok gibi, yine iş başa kaldı..