Herkese çooook uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar.
Bir yandan yoğun bir şekilde bahçe işleriyle uğraşırken diğer yandan da yaptığım tüm işleri yazıya dökmeye uğraşmaktan siz değerli insanları ihmal ettiğim için özür dilerim.
Nerden başlasam nasıl başlasam bilemiyorum. Sizlerle paylaşmam gereken fikirlerinizi almam gereken o kadar çok konu birikti ki anlatamam.
Forumdaki bahçe sayfalarını incelediğimde yüzlerce sayfalık bahçe başlıklarında paylaşılan konuların dağıldığını ve bilgi bütünlüğünü yitirdiğini gördüm. Bu sebeple bahçemizde yaptığımız tüm işlemlerin derli toplu olması ve hayalimizi paylaşan kişilere daha rahat aktarabilmek düşüncesiyle, geçmişimdeki web tasarım tecrübelerimden de faydalanarak bir blog sitesi oluşturdum.
Bahçe Blog
Karınca kararınca bir bahçe kurulurken yapılan tüm işlemleri içeren bir blog oluşturma gayretindeyim. Bu gayretim devam ederken bir yandan da benden çok daha tecrübeli olan sizlerden bir şeyler öğrenmeye devam etmek istiyorum. Belki bende sıcağı sıcağına bahçemde yaptığım işlemlerin detaylarını, fiyatlarını vs vererek sizlere yardımcı olurum.
Bu gün itibariyle forumumuzdaki bahçe sayfamı elimden geldiğince güncel tutacağımı bilmenizi isterim. Belki hem buradan hem de kurduğum blog sitemden aynı hayalleri paylaştığımız kişilere bilgi aktarıp cesaretlendirebilirim.
Kemerlerinizi bağlayın çünkü paylaşacağım baya bir konu var. Hepsini kısa kısa özetleyeceğim
Tüm ayrıntılarıyla bahsedeceğim konular;
- Bahçemize konteyner evi yerleştireceğimiz yere beton zemin yaptık
- Konteyner evi alıp yerine yerleştirdik.
- konteyner ev için fosseptik çukuru yaptık.
- Bahçemizdeki ağaçları sulamak için 2 adet 20 tonluk ; konteyner eve su vermek içinse 1 adet 1 tonluk su deposu aldık.
- bahçeye aydınlatma elektriği bağlatıp kısa konaklamalar için kullanacağımız konteyner eve elektrik çektik.
- Bahçeyi sürdürüp, ağaçların arıklarını temizletip leonardit gübre verdik.
- Kendi küçük ama güzel iş gören bir su motoru aldık.
- Bahçedeki 300 adet yeni dikilen ceviz ve zeytin fidanlarını sulamak için damlama sulama sistemi kurduk.
- Cevizlerde lider bırakma ve sürgün temizliği işlemini gerçekleştirdik.
- Yeni aldığımız benzin motorlu tırpan ile yabani ot mücadelesi yaptık.
Yazarken kısa sürdü şimdi

ama yapmak aylarımızı aldı. Tüm bu konulara tek tek değinip edindiğimiz tecrübeleri sizlerle paylaşacağım. Ve böylece yeni mükemmel bilgiler edineceğime eminim.
Saygılar.