View Single Post
Eski 09-09-2007, 14:32   #263
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Ilsu merhaba aramiza hos geldin. Bitkiler uzerine hic bir deneyimin olmadigini soyluyorsun. Onemli degildir. Agclar.nette istedigin kadar bilgi vardir. Bu bilgilerden yararlanip yapacagin calismalrala da kendini gelistirebilirsin.

BONSAI guzel bir ugrastir, keyif alararak yapacagina inaniyorum.
Yukarida Jackbull icin yazdiklarima bir goz atabilirsiniz. Bonsailer genelde dis mekan bitkileridirler Bonsailerin sagliklarini etkileyip onlari olduren, az sulama, cok sulama ve uzun zaman ic mekanda tutma en onemli unsurlardir.
Yine de gerekli imkanlar saglandiki surece bazi tropik bitkilerden yapilan bonsailer ic mekanlarda yasiyabiliyorlar.

Imkaniniz yoksa ve ic mekanda yetistireceginiz bir bonsai yapacaksaniz. bu tropik incirlerden olabilir. Ornegin Ficus retusa, Ficus benjamina, Ficus macrophylla gibi.

Bu cesit incirleri marketlerden egilip bukulmus ve bonsai saksilarina dikilmis olarak bulabilirsiniz ama ben size, fidanlar bulup bonsaiyi deneyip, sizin yapmanizi oneriyorum. Bonsainizi yaparken de burdaki arkadaslar sizlere yardimci olacaklar bundan hic endiseniz olmasin.

Bu arada "uyeler tanisiyor" basligi altinda kendinizden bahsedip kendinizi tanitirsaniz seviniriz. Tekrar hos geldiniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön