Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Balkondasera
Yaklasik 10 gundur bu bolume yaziyorum fakat kudret hoca ve 1 kac arkadas disinda ne geri donus yazildi nede benim disimda yeni baslayan birine rastladim bu ise ragbetmi azaldi yoksa ati alan uskudari gecti biz gecmi kaldik.. hic bir sey icin gec kalmis sayilmaz diyenlerdenim... haydi arkadaslar nerelerdesiniz elimizi uzattik yokmu dost elini uzatan..
|
Sayın Balkondasera, geri dönüş olmama nedenlerinden bazılarını Sevgili Kudret hoca açıklamış. Ama bu forumda sorulan sorunun çok fazla ilgi görmemesinin genel kabul görmüş nedenlerinden bir tanesi de soruyu destekleyecek görsel olmaması. Sorduğunuz soruyu yalnızca sizin tarifinizle zihnimizde canlandırıp hayali cevaplar üretmek yerine, varsa paylaşılan görselden hareketle cevap yazmak daha makul geliyor.
Bu yüzden sisteminizi ve bitkilerinizi görsel olarak (mümkün olduğunca detaylı bir şekilde) paylaşırsanız ve hatta bunu kendi adınıza bir başlık açarak yaparsanız daha hızlı ve daha çok geri dönüş alabileceğinize eminim.
Buna rağmen, ben size anlattıklarınızdan çıkardığım bir olumsuzluğu (bizzat tecrübe etmiş biri olarak) hemen söyleyeyim: domates pimaş boruda çok zor, hatta imkansız gibi. Zira bitki büyümeye başlayınca doğal olarak kökleri de büyüyor ve bir süre sonra (kullandığınız boru kaçlık olursa olsun) akış yolunu tıkıyor ve besin eriyiği borudaki deliklerden taşmaya başlıyor. Bu da bitkinin beslenme rejimini bozuyor ve hem verim kaybı yaşıyorsunuz ve hem de bir süre sonra bitki de ölümle yaşam arası bir noktada sıkışıp kalıyor.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.