Dostlar hobidaslarim tekrar merhaba
Yaklasik on gundur pratikte gorduklerimi artik uygulamaya gectim
Oncelikle 6 adet pimas boruyu birbirine baglayarak 25 litre su tankini bu sisteme birlestirip otomatik zaman ayarlama ile hiydroponik akan su kultur kiti olusturdum
Daha sonra Kudret hocamin telkinleri ile tesadufen calistigim yerin 3 sokak otesinde kaya tohumculuk ile tanisip 30 kok domates fidesi aldim. Domates fideleri torf ve perlit karisimi mini saksilarda idi evde itinali bir sekilde bu kokleri temizleyip hazir hale getirdim.
Daha sonra yine kudret hocamdan aldigim domates bitki besinlerini hazirladim 1 adet ph 1 adet ec olcer temin ettim suyun ph ni dusurmek icin limontuzunu suda eriterwk 5 litrelik bir pet siseye koydum ve sistemimi tamamen hazir hale getirdim
Balkona dadana kargalar yuzunden balkonun ust tarafini seffaf bir branda ile kapattim bu sekilde fazla gunes isiginida kesmis oldum
Suan sistemim 30 dk calisip 1.5 saat duruyor
Ph dengesi surekli bozulsada 6.2 civarinda turuyorum fidelerim henuz kucuk oldugu icin ec degegerim 1.9-2 civarinda. Bunun disinda sistemde unuttugum **** bu sekil yaparsan daha iyi olur dediginiz birsey varsa yazmanizo rica ederim sistem resimlerini bos bir vaktim oldugunda sizlerle paylasacagim
Herkeze sevgi ve saygilarimla
Kenan Köse
|