View Single Post
Eski 07-06-2017, 00:00   #17
latif.07
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Merhaba arkadaslar.. Daha önceden buradan sormuş oldugum bir soruyu yine kendim cevaplamak istiyorum
Gecen sene makineden cıkmıs civcivlerin gurk olup olamayacağını sormustum.Bu sene ataks melezi tavugum gurk oldu ve 9 yumurtadan 6 tane çıkardı mutlulugu tarif edilmez..seyretmeye doyum olmuyor ..Telefondan girdigim icin resimlerini paylasamıyorum malesef...Ve böylece bu konuda tecrübe edinerek konuya acıklık getirmis olduk
Yeni civcivleriniz hayırlı olsun diyelim o zaman Sarı ingiliz(hint) tavugu ile kırmızı agırlıklı köy horozunu melezlerseniz çok iyi bir anaç elde edebilirsiniz

Bazen sagda solda duyuyorum makine civcivi gurk olmaz ya da
gurk olmuyor diye böyle bir şey yok arkadaşlar. Hayvanın dna sında zaten belli bir olgunluga ulaşınca yumurtlamak belli bir süre sonrada o yumurtaların üstüne yatmak var o civciv makine civcivi de olsa ördek altındada çıksa ya da tavuk altındada çıksa dna sında ne varsa onu yapıcaktır. Sadece makine civcivlerinde istisna olmakla birlikte 100 civcivden 1 tanesi oda genellikle horoz oluyor küçük çocuklara rahatsızlık verebiliyor nedeni de dogdugu günden beri insanları yemlik suluk gibi yanında zararsız olarak gördügü için ama anne altında çıkarsa annesi insanlardan kaçtıgı için oda kaçıyor. Makine civcivinden çıkan tavuklar daha zeki oluyorlar bunu da ısının daha düzenli oluşuna veriyorum, şahsi görüşüm makine tavukları beyinlerini daha iyi kullanıyorlar.

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön