Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi VegetablePolice
Ben de takip ediyorum çalışmalarınızı ve birkaç sorum var 
Son derece amatörüm, eve iki tane dikdörtgen saksı alıp içine çakıl taşı, torf koydum oranları tamamen göz kararı ve içine hayatımın ilk tohumlarını, domatesleri ektim büyüyolar ama normalden yavaş gibi geldi zaten iyi ışık alamıyorlar muhtemelen ondan yavaş büyüyolar, pek de bir şey beklemiyorum zaten deney amaçlı olacak. Kırmızı, mavi ve beyaz ışık veren ledler aldım onları kullanacağım. Öğrenciyim, bütçem kısıtlı ve ev de hayli ufak olduğundan hidroponik veya perlitli böyle bir sistem kuramam sanırım, zaten amacım da ilk başta eriyik hazırlamayı vs öğrenip ileride imkân olursa böyle bir sistem kurmak. Merak ettiğim şu: ben şimdi toprakta yetişen domateslere eriyik hazırlayıp döksem ne olur? mantıken bir şey olmaz ama yine de sormak istedim verimli olur mu nasıl olur diye. Topraktaki değerleri ölçüp ona göre eriyik hazırlayabilir miyim? Ve son olarak mikro ve makroları hangi sitelerden alıyorsunuz onları öğrenebilir miyim?
Teşekkürler.
|
Toprak analizi neticesinde eksik olan elementlerin ilavesi gerekir.
Yine de deneme yapabilirsiniz.
Kimyasalları satan bir çok site mevcut. Ben üç sene önce toptan yani 25 kg lık paketlerde almıştım. İzmir-Tartes firması.