Sorunun üzerinden uzun zaman geçmiş ama belki yeni başlayacaklar için yararlı olabilir düşüncesi ile cevaplamaya çalıştım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eyong
1. aşamadan sonra bahçenin eski toprağı üzerine bir ilaçlama yapmam gerekecek mi?
2. aşamadan sonra yeni toprağın üzerine bir ilaçlama ya da gübreleme yapmam gerekecek mi?
4. aşamadan sonra kapak örtüsü üzerine bir ilaçlama yapmam gerekecek mi?
4. aşamadan sonra gübreleme yapmam gerekecek biliyorum, fakat suni mi doğal mı hangisi?
|
1. Aşamadan sonra yabani ot ilacı kullanmanızda yarar var.
2. Aşama tamamlanınca sizin yerinizde olsam, bolca sular 2-3 hafta bekletir ve çıkacak yabani otlar için yine herbisit kullanır ve sonrasında tohum ekimine geçerdim.
3. Kapak toprağına kesinlikle hayvan gübresi katılmamasını öneriyorum. Elenmiş bahçe toprağına kimyasal gübre katarak oluşan karışımı kapak toprağı olarak kullanmak en akıllıca olanı. (Tabi bana göre...)
4. Ben çimlerime 15 senedir kesinlikle hayvan gübresi vermiyorum. Sürekli yavaş yarayışlı çim gübresi kullanıyor ve yabani ot derdi yaşamıyorum.
Her zaman söylüyorum ve bir kere daha tekrar ediyorum. Çim metres gibidir. Hem zaman ayırmayı, hemde para harcamayı gerektirir.
Kolaylıklar dilerim.