Saskatoon ovalis...Hasadı bitirdik. Bu yıl etkinlikte bunların tohumlarını paylaşmak istiyorum. Tohumdan yetiştirince belki biraz geç meyve alırız, olsun. Bu bitkinin tohumlarının çimlenme yüzdesinin düşmemesi için ekim zamanına kadar nemli durması, kurumaması gerek. Meyveleri yedikten sonra tohumları nemli şekilde muhafaza etmek çok zor. Her an küflenme ihtimali var. Buzdolabına koysak soğuklama süresi dolunca kendiliğinden çimlenebilir. En iyisi ben bunları yemeyeyim ve bu şekilde muhafaza edeyim diye düşündüm. Aynı kuru üzüm gibi. Gölge bir yerde bu şekilde kurutabilirsem en azından et dokusu sayesinde tohumlar nemini muhafaza edecektir. Paylaşım zamanı da bir aksilik olmaz ise kuru meyve olarak göndereyim diyorum. Böylece hem meyvenin tadına az da olsa bakabiliriz hem tohumlara sağlam şekilde ulaşmamız mümkün olur. Bu arada herhangi bir iltimas iddiası sözkonusu olmasın diye topu topu 5 adet sipicata çeşidini de ovalisle beraber kurutup öyle paylaşıma sokacağım

)