View Single Post
Eski 04-06-2017, 23:25   #66
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Fideleri dikeli 20 gün falan oldu..harika gelişiyorlar..domateslerin içinde en hızlı gelişen ve çok beğendiğim Afyon yerli domates şimdilik..hepsinde çiçek tomurcukları bol bol var..açanlar da var tabi ki..
Fidelerde hiçbir hastalık belirtisi ve zayiat yok..hepsi koyu yeşil, hani derler ya gömgök
Sadece bir salatalığı kaplumbağa yarıdan kesip afiyetle yemiş..ben de onu ürkütmeden aldım ve tel örgünün dışında daha güzel doğal otların bulunduğu bölgeye uğurladım..
Kabaklarda bazılarında bir metreye yakın kol var..karpuzlar da kol atıyor..mısırların gövdeleri kalınlaştı..boyları 70 santim falan oldu..

Maliyeti yüksek işlerden oldum olası kaçınırım..bu nedenle damlama çekmekten vazgeçtim..Her dikim yastığına yani bizim tabirimizle yalağa hafif meyilli ve domates biber köklerinden 15-20 santim uzaktan, 12-15 santim derinlikte su arkı açtım..tabanına 5 santim kadar zeytin yaprağı çürüntüsü yaydım..onun üstüne de 10 santim kalınlıkta arpa samanı koydum..harika bir malçlama oldu..hani domates belgeselindeki gibi İspanyol çiftçilerinden esinlendim..su hortumunu yalağın başına koyuyorum, suya kanınca aktarıyorum öbür yalağa..malç olduğu için toprak kaymak bağlamıyor ve rüzgarı güneşi görmediği için nemini kaybetmiyor..haftada bir sulama yeter..hem sularken vakit geçiriyorum..hoşuma gidiyor böylesi..350 kök sebzenin sulaması 3-4 saati alıyor..harcanan su 2- 2.5 ton..12 hafta sulasam yapar 30 ton..hiçbir şey değil yani..

Fotoğrafları aktarma imkanım yok köyde, çünkü kamera ara bağlantım yok..dönüşte çok beğeneceğinizi umduğum güzel fotolar yükleyeceğim inşallah..

Zeytinlerde de baya bi umudum var bu yıl..bugün hem gözlüğümü takıp hem de büyüteçle çiçekleri inceledim 20 kadar fidanda..oldukça fazla tane tutumu var..inşallah satın aldığım DELFİN + NEEM YAĞI (Nembicidine) + kaolin kili ile güvenin meyve dölünü önlerim..
Perşembeden beri ALTINTAR'dan reçine bazlı NU-FİLM tedariği için uğraşıyorum..3-4 kişiyle görüştüm..en son Bursa bölge sorumlusuna umut bağladım ama hala geri dönmedi..bulamazsam çok üzüleceğim..

Hepinize çok selam..

Haa, unuttum yazmayı..Çanakkale'de söylenen fiyatlardan 400 lira daha ucuza Isparta bayisinden KAAN 80 litrelik tekerlekli 30 metre hortum dahil 4 zamanlı ilaçlama makinam da yarın geliyor..kargo dahil 920 lira..Bizim Biga bayisi 60 litrelik ve 2 zamanlı olan modeli için 1000 lira çekmişti bana..milleti enayi sanıyorlar..internet diye bişey var artık

Düzenleyen pria : 05-06-2017 saat 00:45
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön