Merhaba Sayın Yunus2321 ;
Sorularınıza yanıt vermeye çalışayım.
1- Kullandığım dikdörtgen saksılar 60 lt. ile 90 lt. arasında değişiyor. Saksı sisteminden gayet memnunum.
2- Saksılar üstten damlama sistemi ile sulanıyor. Fakat direnaj suyu tekrar depoya dönmüyor. Orada bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Drenaj suyu saksıların alt tablalarındaki deliklerden süzülüp, tabla altındaki pimaş borulardan yaptığım kanallar vasıtası ile seramın dışarısına (Saksıların alt tabla hizasından daha aşağıda) ektiğim salatalık ,kudret narı ve nanelerin sulanmasını sağlıyor.
3-Çilekler için kullandığım askılı saksıların hacmi 4,6 lt. Damlama tesisatı için kullandığım motor 6 metreye kadar su basa bildiği için motor gücü yeterli geliyor.
4- Benim seram da da sıtma yok ,ama kışın taze soğan ,marul ıspanak gibi sebzeleri ısıtma olmadan da yetiştirebiliyorum.
5-Üç yıllık olan çileklerimi verimi düştüğü için değiştirdim.Ankara Pursaklardan aldığım çilek fidelerinden memnun kalmadım. Ektikten 6 aya kadar sonra külleme hastalığı baş gösterdi ve fideleri söküp attım. Yerlerine Redlans Hope çilek fidelerimi diktim. Redlands Hope çileklerimden çok memnunum.( 10. VE 11. Sayfalar bakınız.) Ankara'dan aldığım fideleri internet üzerinden almıştım.
6-Bitki besini miktar ve ücretleri ile ilgili lütfen arayınız.
Saygılarımla
Turhan Engin
|