Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yelizkahraman
Merhaba öncelikle kolay gelsin ve bereketli olsun mahsülleriniz yukarıda bir resim de domatese patlıcan aşılama yapmışsınız çok merak ettim bunu neden yaptınız sebebini açıkları sanız sevinirim ben daha önce patatese domates .biber.patlıcan aşı yapıldığını duydum iki mahsül almak için toprak altında patatesler üst dallarda domates
vs.sizce olur mu
|
Sn.
yelizkahraman çok teşekkür ederim, sayfama hoş geldiniz.
Patlıcan fideleri aşılı olarak hazır temin edildi, dipten domates anacı sürgün vermiş ve o dal üzerinde çiçek saplarını oluşturmuştu ..
Dediğiniz gibi farklı türlerde domates e patlıcan ; kabak anacına karpuz v.b aşılama türleri yapılmaktadır. Hastalık töleransları (Fusarium;Nematod v.s ) iyi olan güçlü anaçlar üzerinde fideler daha fazla ürün ve sağlıklı meyve vermekteler. Sizin bahsettiğiniz altta patates üstte domates aşılama resimlerini bende gördüm , denemesini bir arkadaş yapmakta yetiştirebilirse bu sene göreceğiz.
Örnek verecek olursak Adana Mersin yöresinde kabak aşısına karpuz yapılmakta ve çok iyi de verim alınıyor. Fakat lezzet ve meyve iç yapısı olarak süngerimsi az sulu bir meyve ortaya çıkıyor , kabak tadı veriyor yani
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Sayın Resulgur, hasadınıza maşallah, bereketleri bol olsun inşallah; çok güzeller çok.
Hani ben de domatesleri sık diktim ya, bugün baktım fazlasıyla boya gidiyorlar; güneş ihtiyacı!.. Yaprak budamasını nasıl yaptınız?
|
Sn.
YeniGine çok teşekkür ederim.
Ben yaprak budamasını en dip yapraklardan başlayarak fideler arasında hava akımı rahat oluşmasını, birbiri üzerine çöken ve hasta dalları göz önünde bulundurarak budama işlemi yapıyorum
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalim01
Sayın Resulgur, uzun zamandır sayfalara girmeye zamanım olmadı.Yoğundum, hastam vardı koşuşturma içerisinde arada girip bir selam verip çıkıyordum.
Şimdi kısa süreliğine girince gördüm. Sayfanı hayırlamak istedim. Yakında görüşmek dileğiyle.
|
Sn.
celalim01 tekrar hoş geldiniz. Durumunuzu az çok biliyorum çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah , en kısa zamanda bekliyoruz hocam saygılar.