Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
UHT olarak satılan sütlerin bazılarında tam yağlı bazılarında "light" ifadesi var, burada belirttiğinizden UHT işlemi ile her sütün yağının alındığı şeklinde bir anlam çıkıyor, doğru mudur?
|
Light sutler bildigim kadariyla yag icermiyor. Tam yagli sut bazi durumlar haricinde %3.5-4.5 yag icerir diye biliyorum. Ancak homojenize edildiginden dolayi uht sut ile yaptigim yogurtlarda guzel bir kaymak olmuyor. Kefir zaten yogun oldugu icin bu lezzetini etkilemiyor. Yogurt yaparken eger kaymak istiyorsaniz krema koymayi dusunebilirsiniz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Krema ve süt tozu yapımı için sütün epey bir proses geçirmesi gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca bu gibi endüstriyel gıda ürünlerinin içlerine raf ömrünün artması için koruyucu maddeler, kimilerinde kıvam arttırıcılar ve topaklanma önleyiciler eklenmiş olduğunu ambalaj etiketlerinde görüyoruz.
|
Sut tozu teoride tamamen sutun kurutulmus hali. Ek koruyuculari da etiketten bakarak ayirabilirsiniz. Benim kullandigim sut tozunda emulsifier olarak soya lesitini var sadece, ki bu yediginiz butun cikolatalarda bol bol bulunan, soyadan elde edilen dogal bir urun.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Kefir içerek sağlıklı bir beslenme amaçlarken, bu gibi yüksek proses, koruyucu, kıvam artırıcı vb içeren hazır gıdaları eklediğimizde biraz yön değişmiş olmuyor mu?
|
Kremalarda bulunan kivam arttiricilar da cogunlukla dogal kokenli, zararsiz malzemeler. Sutun prosesden gecmesi ve islem gormesi kotu bir sey degil, tam tersi dedigim gibi brusella riskini ortadan kaldiriyor. Kefirin saglikli olmasini saglayan sey icerdigi canli faydali bakteriler ve bu bakterilerin urettigi maddeler. Sutun icerisinde uht haline geldiginde yok olan bir enzim, vitamin bulunmasi soz kojusu degil, tam tersi islemden gecmemis sut buyuk bir risk.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Endüstrinin nimetlerinden faydalanılacaksa hazır kefirler de var 
|
Hazir kefir kefir degildir. Hazir yogurt da yogurt degildir.
