View Single Post
Eski 28-05-2017, 23:07   #57
mister73
Ağaç Dostu

mister73's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Sabah işe gitmeden ve giyinmeden tartının üstüne çıkıyoruz. Üç günde bir buraya yazıyoruz, veya kaç günde bir isterseniz. Başladığımız günden itibaren neyi değiştirdik onu da yazalım.

Bugün sabah ramazan ile birlikte başladım, mümkün olduğunca unlu gıdaları, şekeri-pirinci çıkarıyorum ancak tüketirsem de ne kadar tükettiğimi yazayım.

Benim 100,6 kg.
Sanırım ben olayı yanlış anlamışım benim amacım kilo kontrolü yapmak değildi; 74 kiloyum. Benim amacım, sizin tabirinizle "bomba" ve "dinamit" yiyeceklerden mümkün olduğunca uzaklaşmak ve sağlıklı beslenmek...

Çay ve kahveme şeker atmayı bırakalı yıllar oldu, bir süredir akşam yemeklerinde ekmek yemeyi de kesmiştim. Ancak son zamanlarda gerek çevremdeki bazı arkadaşlarımdan gelen telkinler, gerekse televizyon ve internette karşılaştığım haber ve bilgiler benim kendi çapımda yaptıklarımın aslında çok ta yeterli olmadığı, karbonhidrattan tamamen uzak durulması gerektiği yönünde bir intiba oluşturdu bende. Zira tatlıyı çok severim; sabah, öğle, akşam ve hatta aralarda tatlının değişik türlerini tüketirim. Kahvaltı ve öğlen yemeklerinde ekmek yerim. Makarna, pilav ve hamur işlerini de severim. Ama kendimi bildim bileli yemek hiçbir zaman birinci önceliğim olmadı. Ha, bu arada spor yapmayı ve özellikle öğle aralarında koşmayı da çok severim.

Şu sıralar yapmaya çalıştığım ancak aile içinden pek destek alamadığım için çok ilerleme sağlayamadığım konu, günlük öğünlerde karbonhidratı olabildiğince terk etmek. Bu sayfaya da tam bu dönemde rastladım

Neleri değiştirdiğime örnek olarak ilk aklıma gelenler; iş yerindeki çekmecemde daha önce bisküvi, gofret, çikolata bulundururken şimdilerde çiğ badem-fındık-ceviz içi, kakao oranı en az %70 olan bitter çikolata gibi şeyler var.

Pazartesiden itibaren ben de gün içinde tükettiğim veya tüketmek zorunda kaldığım şekerli-unlu gıdaları buradan yazayım.

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön