Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c.
...Sadece çayımda ki şekeri sıfırlamak için dün akşam, bugün öğlen ve şimdi sizin yazdıklarınız farklı farklı ortamlarda arka arkaya denk gelince sanırım artık şekeri bırakmanın da vakti geldi. (herhangi bir sağlık sorunum yok çok şükür)
Birden kesmek mi mantıklı yoksa 2den 1e düşüp sonra sıfırlamak mı? Deneyimleyen biri yardımcı olursa sevinirim.
|
Çayını, kahvesini (bitki çayları da dahil) bol şekerli içmeye alışmış haldeki ben 1998 yılından beri hepsini şekersiz içiyorum, öyle ki artık şekerli olduğunda tadı bozuk geliyor ve zorlasam da içemiyorum
Staj yaptığım birimin hocasının zulmü yüzünden çayımızı, şekerimizi saklamak zorunda kalmıştık. Çay sorun değildi ama şekeri saklamak fazlasıyla zordu zira biz hangi gizli bölmeye şekeri saklasak, hocanın jurnalcileri olduklarından emin olduğumuz karıncalar hemen oraya akın ediyorlardı. Akın etsinlerdi, sorun değildi ama bu karınca vatandaşlar duvar tarafından gizli bölmedeki şekere doğru çift şeritli karayolu oluşturduklarından bizim hoca her seferinde karıncaları takip ederek şıp diye şeker zulamızı buluveriyordu
Birim olarak baktık bu iş böyle olmayacak, ya sıcak içeceklerden ya da şekerden vazgeçmek durumundayız 'bir deneyelim bakalım şekersiz içilebiliyor mu bu meretler' diyerek ilk denemeyi yaptık (ki şans bu ya bütün birim bol şeker sevenlerden oluşmuştu) ve içemedik
Sonra meyve çaylarından şeftalinin şekersiz de gayet lezzetli olduğunu fark edince hemen -aroması, şeker tadına olan isteğimizi tatmin edebilir diyerek- bergamot aromalı çaylardan aldık, sonuç öyle başarılı oldu ki o günden sonra bahsettiğim ekibin tamamı hayatından (daha doğrusu sıcak içeceklerden) şekeri tamamen çıkardı.
Konuyu çok uzattığımın farkındayım ama eğer siz de şekersiz içmekte zorlanıyorsanız ilk etapta aromalı çayları denemenizi öneririm, sonrasında normal çaya geçiş çok kolay oluyor. Şekeri kademeli düşürmeye gerek de kalmıyor, direkt kesebiliyorsunuz
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
...'Eskimo' larda kalp-damar hastalıkları yok seviyesindeymiş ve sebebini yedikleri balıklara bağlamışlar. E biz de yiyelim balık, niye kalp krizinden gidiyoruz genç yaşta. Meğer olay eskimoların balık yemesi değil o balığı 'çiğ' yemesiymiş  Aynı balığı biz yiyoruz ancak pişirirken 'omega'ları yitirdiğimiz için olumlu etkisi eskimolarınki gibi olmuyor. Sonuç; yaşasın 'suşi'...[/COLOR]
|
Eskimoların durumunu sadece balığı çiğ tüketmelerine bağlamak bence yanlış olur zira genler, yaşamak zorunda kaldıkları fazlasıyla soğuk ortam, banyo yapma alışkanlığının olmayışı, vs. gibi genel manada çok büyük farklılıklar da söz konusu...
Kaldı ki -haydi tek farkın beslenme alışkanlıkları olduğunu varsayalım ve tüketilen balık miktarı arasındaki farkı da aklımıza getirmeyelim- ağırlıklı olarak denizden beslendikleri doğru olsa da sonuçta sadece balık tüketmiyorlar, mesela fok da yiyorlar; belki kalp sağlıklarının sebebi foklardır, olamaz mı?
Ayrıca çiğ balıktaki parazitler konusu da var ki yoruldum, o konuya bari burnumu sokmayayım...