View Single Post
Eski 26-05-2017, 02:45   #66
hicran ankara
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2016
Merhabalar arkadaslar bitkiler hakkinda arastirma yaparken bu siteyi buldum ve bu gun uye oldum.tohumdan yetistirme hevesine kapildim. Meğerse bazi agaclar cok zormus(akcagac cimlendirmeyi hala basaramadim). Bir siteden limon bonsai tohumu aldim. Minyatur limon olarak geciyor. Resimde limonlarin boyutu normalden cok daha kucuktu. Bir sitede minyatur meyve olamayacagini okudum ve cok uzuldum. Sonuc olarak meyvesi buyuk te olsa limon bonsai yapmaya kara verdim ama bu konuda pekte bilgim yok. Su an ektigim tohumlar 20 cm kadar oldu. 1 tanesinin govdesini telleyip yan buyumesini istedim. Dogrumu yaptim yanlismi bilmiyorum bu konuda beni aydi latirsaniz cok sevnirim. Birde budama kök terbiyesi gibi seyler yapilmasi gerekiyormus. Bu islemler ne zaman yapiliyor. Bir cok yerde hazir baya buyumus govdesi kalinlasmis fidanlar kullanara anlatmislar. Fakat cekirdekten yetistirirken daha farkli yontemler kullaniyordur diye dusunuyorum. Bu konuda yardim ve desteklerinizi bekliyorum. Herkese kolay gelsin ☺

hicran ankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön