Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baobab
Değerli arkadaşlar ben de uzun süredir bahçeli bir evde sebze ve tavuk yetiştirmek istiyordum. Bir süre sonra bahçeli bir ev taşınınca, yaptığım ilk işlerden biri de demonte bir kümes siparişi vermek oldu. (resim 1)
...
Selam ve sevgiler.
|
Merhaba, tecrübe paylaşımı için çok teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla epey bir mücadele etmişsiniz ama nihayetinde mutlu sona ulaşmanız beni de sevindirdi. Kısmetse bu yaz bahçeli evimize taşınmayı ve bir kümes kurmayı ben de düşünüyorum.
Çok ses yaptığı için horozdan vazgeçmeniz ve hazır kümesi tavsiye etmemeniz bana da yol gösterici oldu. Zira o hazır kümesleri ben de biraz araştırmıştım ve hoşuma da gitmişti ama biraz pahalı geldi. Ayrıca küçüklüğümden beri rahmetli babamın yaptığı her kümeste mutlaka horoz olurdu, ama o zamanlar ilçedeydik ve hemen herkesin kümesi vardı
Ben de Ankara'dayım ve merak ettiğim bir diğer konu yazın komşuları rahatsız edecek derecede koku yapıp yapmadığı. Varsa bu konuda tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini almak isterim.
Kafamdaki plan şu şekilde; mutfak balkonunun altında kalan alanın etrafını tuğla ve tel ile çevirip içine 3-4 adet tavuk koymak. Amaç tabi ki de sağlıklı yumurta yemek. Tavuk cinsi olarak bahsedilen plymouth rock uygun olur sanırım veya yakındaki köyden de alabilirim ama pek anlamadığım için yumurtlamayan bir tür alma ihtimalim de var

Gerçi yumurtlamazsa geri getireceğimi baştan söylersem belki problem olmaz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herkese sağlıklı bol yumurtalı kümesler...