Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hestia
Arkadaşlar selam,
Gördüğüm kadarıyla konu eskisi kadar aktif değil ancak benim gibi yeni başlayan arkadaşlar da vardır umuduyla girişiyorum.
Yaklaşık 8 senedir doğa ile iç içe yaşamamıza rağmen nihayet bu yıl kümes girişiminde bulunduk.
Kümesi tuğladan kendimiz ördük. Henüz sıva vs. yapmadım, sanırım hastalıkları önlemek için pürüzsüz bir yüzey olması gerekli, bu nedenle yakında onu da yapacağım. Biraz aceleye geldi, yavaş yavaş geliştirip düzenleyeceğim.
Yakın bir komşumdan 13 tane austrolorp civcivi aldım. Bir de Sultan adında onlara analık eden sussex var. Sultan'ı civcivler büyüyünce geri vereceğim. Şimdilik minikler yerlerine alışana kadar onları korusun kollasın.
Yaklaşık bir haftadır bendeler. Civciv yemi alma dedi amca, almadım ben de: kırık Mısır, buğday, pişmiş yumurta ve yeşillikle besliyorum. Yumurtayı kabuğu ile vermememi tavsiye etti bir dostum, onun tavsiyesine de uyacağım.
Sizlerden de Öneriler ve tavsiyeler almak isterim. Saygılar.
|
Selam arkadaşım bende senin gibi amatörce birşeyler yapmaya çalışıyorum öncelikle latif.07 rumuzlu arkadaşımız ile iletime geçmeni tavsiye ederim.