Dün Çanakkale merkezde, 7-8 tarımsal ilaçlama dükkanlarını dolaştım..
Kaolin kili olmadığı gibi, henüz bilen, haberdar olan da yok..''abi, ne için arıyosun'' diye sorduklarında ''zeytin sineği için'' dedim..Onlar da genelde bana ''Poligor verelim abi'' dediler..Dükkanların hepsi kimyasal zehirle dolu..
Bir tek dükkanda DELFİN buldum..üstünde 92 TL yazıyordu, 50 liraya veririz, dediler..bunu yarın köye giderken alacağım..
Bir dükkanda da (neem yağı) Azadirachtin içerikli NİMBECİDİNE adlı ithal ilaç buldum..Litrelik ambalajda, 105 lira dediler..
Tekerlekli bir ilaçlama makinası almayı düşünüyorum kısa sürede..Güvenin meyve dölü ve zeytin sineği için kaolin+delfin atmaya karar verdim bu yıl..geçen yıl taşınma telaşından zeytinlerle hiç ilgilenmedim..dolayısıyla yemelik zeytin dahi alamadım..daha doğrusu çok kuraktı..5 ağaç incirden bile ancak 3 adet incir bulabildiydim..
Hangi dükkana girsem kafa karıştırıyorlar..dükkanlarda çok pahalı..KAAN 100 litrelik makinayı sordum dükkanlara..1250 lira dediler, hem de hortum ve tabanca hariç..oysa internet mağazalaronda 900 lira civarında..Bakalım, pazartesi bir de Biga'yı dolaşayım.
İlaçlama makinası tavsiyesi olan varsa yazarsa sevinirim..Şarzlısırt tulumbası yaş ilerlediği için ağır geliyor artık..ayrıca kaolini püskürtmek te zor bunlarla..
|