Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibrahimes
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Fasulyelerin olduğu fotoğrafta ucundan gözüküyor eski hali- battaniye- palet koyarak hem korunmasini hem de yorumlanmasını önlemeye çalışacağım.
Geçen sene fasulyeler çok sıktı özellikle sıra aralarına girmek toplamak zor oldu. Bu sene biraz daha rahat olsun dedik. Mısırı öncesinde ekmem gerekiyordu herhalde. O zamanı kaçırdık.
Size de danisayim az çok her sebzeden ürettik ama salatalik konusunda sorun yaşıyorum ( 2 hafta ürün alıyorum sonra yapraklar önce gevriyor sonra sarariyor en sonda kuruyor) Sizin salatalik konusunda tavsiyeleriniz nasıl olur? Sulama, ilaçlama vs?
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
|
Sayın İbrahimes; sizin anlattığınız sararma benek benek oluyorsa ve sararma zamanla yayılıyorsa bu hastalık mildiyö olurlar.. Yani bir nevi mantar hastalığıdır bunun nedeni kabakgillerin yapraklarının geniş ve tüylü olması bu yüzden su nem tutucu özelliği vardır.. Dikim yaptıktan sonra genelde organik tarımda da kullanılan bakırlı ilaçlar uygulanır bu hastalığa yakalanmamak adına. Tam olarak bilmiyorum organik tarımda kullanılıyormu mavi toz bir ilaç var vardı adı kormiltoks olmalı tam emin değilim adından zirai bayilere sorarsanız yardımcı olurlar...
Diğer sararma nedeni dikkatli bakarsanız yaprak altında kırmızı örümcek zararlısı dadanıyor olabilir... Eğer kırmızı örümcekse zirai bayiler kingsor adlı kimyasal ilaç öneriyorlar bunu kullanmamız bu çok zararlı bir ilaç ben denedim gördüm.. Neemzal adlı organik ilaçlar kullanabilirsiniz ^^