View Single Post
Eski 19-05-2017, 23:02   #2
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Sayın dongyul,

İrfan çayı ile ilgili Meyveli Tepenin verdiği çok değerli bilgileri tekrar tekrar okudum.

Her yıl bahçeden çuvallar dolusu yabani otları attığım için büyük üzüntü duydum.
Aslında onlara pek kıyamadığımı,uzun süre bahçede kalması için eşimle mücadele verdiğimi (kıyamadığım için) bahçe sayfamın belirli mesajlarında çok dile getirmişliğim vardır.

Sadede geleyim:
O metni dikkatle okudum.Bahsedilen otların.KARAKAFES VE HODAN hariç, diğerlerinin bol miktarda çıktığını fark ettim.

Ne var ki,bir kaç kez okumama rağmen kavrayamadığım bir bölümü yine size soracağım.

Bu otları enine kestikten sonra sadece suyun içinde bekleterek mi?Çay elde edeceğim.

Suda kaynaması mı gerekecek?Çünkü o bölümdeki bir fotoğrafta kaynatılıyormuş gibi bir algı oluştu bende.

İLK ETAPTA:ısırgan, sirken birde adını bilmediğim bir otla(şu anda bahçede bunlar çıkıyor)
bu çayı az miktarda da,olsa deneyeceğim.

Geçen yıl sepetler dolusu semiz otu çıktı.Konuya komşuya vermekle bitiremedim.
Acaba o da işe yarar mıydı diye düşündüm şimdi.

Her yıl olduğu gibi bu yılın as solistleri sahneye çıkmaya başladılar.AKŞAM SEFALARI

Size hitaben yazdıklarımı, övgü olarak kabul etmiş olabilisiniz ki, (bunu hak ediyorsunuz) ama, ben ayak izlerinizi takip etmeye devam edeceğim,beni doğru yere götürüyorlar.
Her şey için teşekkürler.
Sayın Hozat; ilk olarak her türlü çabuk gelişen gürleşen bitkilerden irfan çayı yapılabilir yeter ki sürekliliği olsun...

Şimdi ilk olarak Sayın Meyvelitepe'nin yaptığı tekniği anlatayım ince doğradıktan sonra hava motoru yardımı ile varile hava veriyorlar ki suya oksijen kazandırıp yararlı mikroorganizmaları su da canlı tutmaları ve bu sayede irfan çayını daha da zenginleştirmiş oluyorlar. Sizin fokurdama şeklinde gördüğünüz işte o hava motorunun çalıştığı anki durumu.

İkinci olarak benim yaptığım teknik ince ince doğradıktan sonra 5-7 kilogram otu 150 litrelik varile delikli çuvala koyduktan sonra yukarı çıkmayacak şekilde bırakıyorum ve bu sayede otlar dağılmıyor ve damlama ile rahat verebiliyorum en az havanın sıcaklığına bağlı 4 5 gün bekletiyorum... Hava motoru kullanmıyorum bu yüzden irfan çayı çabuk bozulabiliyor ve kokuşma oluyor... Ancak ben kokuşma olmadan zaten çayı bitiriyorum.

Teşekkür ederim çok mutlu oldum ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön