View Single Post
Eski 18-05-2017, 18:27   #2368
latif.07
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi computerboy Mesajı Göster
sayın toprak2012 yapmış olduğunuz uygulamalar tecrübe bakımından çok başarılı bir cevap verecektir size.

benim görüşüm torfa dikmek yerine sebze fidelerini bir miktar organik gübre **** humus ile karıştırılmış toprağa dikmek daha avantajlı. çünkü geçen sene denemiş olduğum domateslerde sadece torf kullandım o nedenle çok verimli gelmedi bana ancak bu sene bir miktar bahçeden toprak koydum çok daha başarılı olduğu görüşündeyim. daha bi sağlam büyüdüler. tavsiyem ise mümkünse ormanlık alana gidin(pek kullanılmayan araziler) ve oradan özellikle ağaç altlarında odun, yaprak vs. çürümüş topraklardan doldurun. bu şekilde deneyince sebzeleriniz daha verimli ve iri oluyor.

fidelerinizi derin saksılara koyun ki güzel meyve alın.

tekrar söylemek istiyorum bu benim görüşüm.

umarım işinize yarar.

elinizdeki torfu hiç bozmayın seneye yeni fideler için çimlendirmede kullanabilirsiniz.

torflu toprağın üstü kuruyunca çok kötü görüntü oluşturuyor o nedenle ben pek haz etmiyorum.
Şuan 6 farklı saksıda domatesim üzerinde chery domatesler var ve hepsi %100 torfta halada çiçek açmaya devam ediyorlar, torfta domates toprağa oranla çok daha iyi oluyor bir kere hastalık olmuyor ilaç kullanmanıza gerek kalmıyor dolayısıyla organik, tabikide torfta organik gübresini eksik etmezseniz kesinlikle verim kaybı olmaz aksine torfta daha çok verim elde edersiniz çünkü kökler çok daha iyi gelişiyor bende az önce çektiğim bir tane resimi ekliyorum. Torfa toprak karıştırmak pek tavsiye etmem. İnsanları yanlış yönlendirmezseniz sevinirim.

Eklenen Resimler

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön