View Single Post
Eski 17-05-2017, 17:18   #862
Mahmut Ozkur
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-04-2017
Merhabalar,

Dün bahçede toplam 40 ağaçtan 2 tanesinde sorun olduğunu farkettim. Ağaçlara daha önce nasıl bir bakım ve ilaçlama yapıldığını bilmiyorum. Ben, Ekim ayında aldığım bahçede, kışa girerken ağaç köklerine yanmamış inek gübresi döktüm. 29.03.2017 tarihinde %2,5 bordo bulamacı attım. 18.04.2017 tarihinde toprak tahlili neticesine göre önerilen oranda 20-20 gübre attım. Dün ise ceviz iç kurdu için decis EC 2,5 attım. Kuru bir iklimi olmasına rağmen, bir kaç hafta kadar önce yağan dolu nedeni ile cevizdeki bazı yaprak ve meyveler etkilenmiş, asma yapraklarında da mantar oluşmuş. Mesafe uzak olduğu için anlık müdahalelerde bulunamıyorum. O nedenle bu sene yaprak sarması yerine alternatif yemekler yiyeceğiz.

Sorun sadece 2 ağaçta olduğuna göre, don ve susuzluk ile alakalı olamayacak hastalığın ceviz antraknozu olduğunu düşünüyorum. Sizce teşhis doğru mu? En erken iki hafta sonra müdahale edebileceğim bahçede başka ne yapabilirim? Cevizlerin hemen yanında bulunan asmalardaki mantar, cevizleri olumsuz etkiler mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Name:  ceviz 1.jpg
Views: 3878
Size:  67.2 KB
Name:  ceviz 2.jpg
Views: 3807
Size:  65.7 KB

Mahmut Ozkur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön