Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muhsin Hanif
Çiğ süt ile mayalama konusunda kişisel fikrim : fayda-zarar açısından değerlendirirsek çiğ sütle yapmayın derim. Yukarıda "erkanbey"in açıklamalarına katılıyorum.
Ayrıca; mandıradan direk sağım hortumundan da süt aldım, başka bir mandıradan çiğ süt de alıyorum. İkisi de hijyen konusunda uzun uzun ne kadar özenli olduklarını anlattıktan sonra mutlaka kaynatın dediler.
Bu forumda ve her yerde kefir konusunda hijyene ne kadar dikkat edilmesi gerektiği üzerinde durulmasından yola çıkarak: tezgahtaki, kaptaki mikroplarla bile başa çıkması riskli görülen kefirin çiğ sütteki olası mikropları yok edebileceğini düşünmüyorum.
|
Buna ek olarak şuda söylenebilir,kefir zaten varolan mikrobu etkisiz hale getirmek gibi bir yeteneğe sahip değilki.Bahsettiğimiz şey sirke,limon veya tuz olsa tamam,mikrop öldürücü etkisi var derim.Bu çiğ süt konusunu fazla uzatmamak gerektiğine inanıyorum,sağlık için bir iş yapılıyorken,sağlığınızdan olacak hamleler yapmayın derim.