Konu: Biber
View Single Post
Eski 13-05-2017, 08:19   #1147
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kursat210 Mesajı Göster
Bende bir görüş isteyeyim;
1)) Damlama sisteminde can suyu verirken suyun ilk saatine Humik Asit + 15.15.15 taban gübresi vereceğim. Hümik asit ve taban gübresi karışımı fideyi olumsuz yönde etkiler mi?
2)) Tarlada geçen yıllarda sürekli kavak yetiştiriciliği yapılıyordu. Kavaklar kesilip tarla temizlendi. (Toprak Aşırı Humuslu, hatta torf olan yerleri bile var, torflu olan çoğu bölümüne karışım yaptık.O yüzden analiz yaptırmadık.) Bu nedenle gübre ihtiyacı min. düzeyde diye hesaplıyorum, verilen tavsiye gübrelemenin yarısı kadar uygulama yapsam yeterli gelir mi?
3)) Birde fidelerimiz viyolde değil, topraktan sökülecek. Bizim burada önce biberin dikileceği yerleri-arıkları suluyorlar, sonra dikimi yapılıyor. Ama ben açık köklü fideyi önce dikimini yapıp sonra can suyunu damlama ile yukarıdaki karışımla birlikte yapacağım. Hangi yöntem en doğrusu?
sayın kursat210 aynı düşünceye bende sahiptim. hangisi daha verimli olur diye. iki yöntemde hemen hemen aynı mantıkda. köylülerin yaptığı önce bol sulama sonrası dikim sonrasında 3-5 gün daha çok avantaj sağlıyor. onun dışında bir fark yok. aslına bakrsanız büyük fide yetiştircileri damlama sulamada da aynı mantıkla üretim yapıyor. damlama sulamaları açtıktan sonra yaklaşık 2 saat kadar toprakta fidenin geleceği yeri ıslıyorlar. sonrasında bir delici çubuk ile fideyi doğrudan çamurun içerisine koyup etrafını yine çubuk kapatıp öylece bırakıyorlar. mantık aynı ancak su tasarrufu önemli. sizin söylediğiniz sistem ise önce fide sonra cansuyu olur ancak hem yorucu hem de fidelerin üzerine su geldiğinde yatmalar **** etrafında çökmeler oluyor. o nedenle önce sulamak daha iyidir.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön