Bahçedeki Osmanlı Çilekleri yavaş yavaş olmaya başladı. Bu gün biraz toplayıp miss kokularını doya doya içime çektim sonra da zevkle yedim.
Osmanlı çileklerini diğer çileklerden ayıran belirgin bir özelliği harika kokularıdır. Bir çay tabağına koyduğunuz beş-on çilek mutfağınızı mis gibi koku ile kaplar.
Mis gibi kokuları yüzünden genelde reçel olarak tüketilir, çok dayanıklı olmadığından toplandıktan kısa bir müddet içinde tüketilmelidir.
Çilekleri bol bol sularsanız ebatları da büyük olur.
Osmanlı çilekleri diğer çilekler gibi kıpkırmızı olmaz, pembe beyaz görünümündedirler. Osmanlı çileğini tanımayanlar sanırlar ki bu çilekler henüz olmamış, ham koparılmış.
Son zamanlarda çarşıda -pazarda satılan çileklerle mukayese bile etmeyiz biz(eşim ve ben), çocuklar da geldiklerinde hemen çileklerin arasına dalar ellerindeki sepetlerine toplarlar.
Evde bulunan diğer çilekle osmanlı çileğini beraberce mukayese edelim istedim.
İlk fotoğraf bahçeden topladığım osmanlılardan (daha yeni ürün, gün geçtikçe biraz daha irileşecektir)
İkincisi pazardan aldığım çilek (türü varsa da ben bilmiyorum)
Üçüncü fotoğraf her iki çileği de ortadan kestim
Dördüncü fotoğraf osmanlı çileğinin içi; beyaz ve çok lezzetli.