View Single Post
Eski 05-05-2017, 17:38   #231
candirli
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-05-2017
Şehir: ankara
Mesajlar: 5
2 dönümlük arazide 80 adet zeytin ağacım bulunmaktadır. Zeytinler 2011 yılında dikildi. Bazı kısımlardakiler ise 2015 yılında. Forumda zeytin ve zeytin hastalıkları ile ilgili yaklaşık 50 sayfalık bilgi okudum şu ana kadar. Emek verenlere teşekkür ediyorum. Bu bilgilerden sonra zeytinlerdeki hastalıklardan birinin “halkalı leke” hastalığı olduğundan yüzde yüz eminim. Ama diğer hastalığı ne forumda ne de internette bulamadım. Bu hastalıkla ilgili sadece sayın Silifkel isimli kullanıcının verdiği benzer bilgiler var. O da aynı hastalığı tarif ediyor: Temel hatlarıyla bu hastalık bir akarisit (en azından ben öyle düşünüyorum). Nemi ve yağmuru sevmeyen tozu çok seven bir örümcek akarı. Çok zorlarsanız gözle görülüyor. Dalların özellikle alt kısımlarında sanki eğe ile dalı çizik çizik çizmişsin gibi girişler var. Bazı dalların üst kısımlarında da kabarık kabarık lezyonlar var. Hasta dalı kesince içinde dalın özünde yenmiş boşluklar var (bakınız resimler).

Mart 2017’de Kırmızı örümcek akarı için Concid ve kara leke mantarı için Captan kullandım. Mantar (halkalı leke için mart-nisan ve eylül-ekim aylarında) bakır bazlı ilaçlar kullanmam gerektiğini okuyup öğrendim. Yine halkalı leke için KOCİDE-2000 kullanmayı düşünüyorum (internette okuduğum bir yorumdan sonra).

Sizden yardım istiyorum:

1. Anlattıklarıma göre ben doğru yolda mıyım?
2. Halkalı leke için kültürel önemler hariç hangi ilacı kullanmalıyım (sayfalarca okuduktan sonra kalsine edilmiş kaolin kili + gülleci bulamacı + akışkan kontrolü malzemesini karışımını düşünüyorum) halkalı lekeye bu ilacı kullanan var mı?
3. İkinci hastalıkla ilgili açıklayıcı yorum, bilgi vs veren olursa gerçekten memnun olurum.





Resimlerin boyutunu ayarlayamadım mod arkadaşlar ayarlayabilir mi? Aşağıda sayın Silifkel'in ilgili mesajı da var.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Silifkel Mesajı Göster
Fidanlarımdaki kurumanın sebebi zararlıymış,fidan dallarına 3-5 cm bazen 10 cm dikiş izi gibi çizikler açmış,açmış olduğu yara dalın ortasına kadar devam ediyor ve su iletim olmadığından fidan yavaş yavaş kuruyor.Hiç bir yerde örneğini bulamadım sitelerde böyle bir zararlıdan söz edilmiyor.Ben zararlının kendisini görmedim ama internette hep zararlı resimleri var.
Herkes hasatta heralde hiç fikir veren olmamış.


Düzenleyen candirli : 29-06-2018 saat 18:31
candirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön