Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alpaslandem
Saksim henüz küçük, pink lemonadenin formu ise çok güzel durumda. Muz kabuğu kurutup toprağına gömdüm, yine arada yumurta kabuğu ekeliyorum. Gelişim gözle görülür derecede iyi. Önümüzdeki sene cam ormanı toprağı ve keçi gübresi hazırlayıp meyve dönemine hazırlamayı düşünüyorum. Bitki halinden memnun durumda iken ph dengelemeyi şahsen doğru bulmuyorum şuan için
|
Evet, meşhur bir laf vardır, çalışıyorsa - bozuk değilse - elleme

Ben de olsam aynını yapardım.
Benimkileri geniş saksılara aldım. Köklerin çevresini düşük pH'lı baltık torfu ve kükürtle karıştırılmış organik gübreli toprakla çevreledim. Bahçede yarı güneş bir yere yerleştirdim. Likos'un söylediği malzemeleri almaya fırsatım olmadı maalesef. Bir kaç gün yanlarına uğramayı düşünmüyorum. Hergün bakmakla bir şey olmuyor. Bugün ya da yarın Leonardit ve sıvı kükürt siparişlerim gelir. Olmazsa bir hafta kadar bekler duruma göre bahçeye aktarırım. Bahçeyi hazırlamadan yaban mersinlerini almakla hata etmişim. Orjinal küçük saksılarında uzun süre kalamayacaklarını düşünmem gerekirdi. Eh bazı şeyler zamanla öğreniliyor ama epey de pahalıya maloluyor.
Esen kalın,
Erdoğan