Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meminaydin
Sayfanızıda çok mesaj yazdım kusura bakmayın bir iki sorum daha olacak.
Özelikle biber fidelerimde yapraklar sarı birde iki hafta önce şaşaırttığım domates fidelerim var sanırım şaşırtırken köklere çok zarar verdik onlardada hem yapraklar sarı hemde hiç gelişim sağlamadılar halbuki en güçlülerini söküp şaşırtmıştım suan şaşırtmadıkların ile aralarında en az iki kat fark var aynı viyolde 7-8 kök olanlar tek viyole aldıklarımdan çok daha iyi durumdalar hatta bahçeye ekilecek seviyeye geldiler bu demir veya azok eksikliğindenmidir yoksa başkaca bir nedeni varmıdır. Sulamayı çok yapmıyorum bazen solacak gibi oluyorlar ozaman suladığım bile oluyor. Bu durum için bir öneriniz varmıdır.
Elimde humik asit için fulvamin diye bir ürün var bunu ne zaman vermemi tavsiye edersiniz.
Fideler için şerbet veya gübre vs.. vereyim mi yoksa asıl yerlerine ekincemi vereyim.
|
Bir sonraki sene tohumları büyük viyole ekip tekrar tekrar iş yapmamış olursunuz. Hem köklerde daha sağlam olur. Susuz büyümesi avantaj olur, böyle sulamanız çok iyi olmuş. Ben fide zamanınde gübrelemeyi organomineral gübre ile yapıyorum.
Her şaşırtma esnasında humik fulvik asit uygulaması yapabilirsiniz. Asıl yerlerine şimdiden gübre yayın ki kökler iyi beslensin.