View Single Post
Eski 24-04-2017, 17:24   #1709
Erdogan Er
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-04-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alpaslandem Mesajı Göster
Kükürt ve limon tuzu uygulaması yapsam yeterli gelir mi
Merhaba, geçen gün evde duran Pink Lemonade'lerin toprak pH'sını ölçtüm. Dediğim gibi orjinal saksılarında duruyorlar hala, ekilmeyi bekliyorlar. Dışarıdan suyla kükürt vermeme rağmen etkisi olmamış. pH değeri her iki saksıda da çok yüksek çıktı. Birinde 6 diğerinde 7. Şok oldum. Bitkinin durumu pek hoşuma gitmedi, yaprakları yumuşamış, diriliğini kaybetmiş. Acilen dikilmeli ya da geniş saksıya aktarılmalı. Bahçedeki yerleri henüz hazır değil. Bahçenin pH değeri hala çok yüksek. Kullandığım 2 kg kükürt banamısın demedi. Yaklaşık 3 hafta oldu kükürtü atalı.

İnternetten elementel kükürt ve sıvı kükürt siparişi verdim. Gelince hem bahçeye hem de saksılara uygulayacağım. Kükürt uygulamasında dikkat edilecek husus, eğer toz kükürt olacaksa elementel yapıda ve parçaçık büyüklüğü 0 - 10 mikron arasında olmalı deniyor. Dediklerine göre TR'de bunu bulmak kolay değil. Ama bahçe toprağının pH değerini düşürmek için en etkili ve ekonomik yöntem buymuş.

Ama saksılarda kısa sürede sonuç almak için sıvı kükürt kullanıcam. Dörtgözle siparişimin gelmesini bekliyorum. Biraz pahalı ama Lipakalarımı kurtarmaya değer

Limon tuzuna gelince, Cranberry'de işe yaramıştı, ama Lipakalarda işe yaramamış. Güvenli kullanım miktarını bilmediğim için daha fazla denemeye çekiniyorum açıkçası. Bu nedenle size önermek istemem. Belki bilen bir arkadaş çıkarsa bize tavsiyelerde bulunabilir.

Güzel bir hafta dileklerimle,

Erdoğan

Erdogan Er Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön