View Single Post
Eski 20-04-2017, 00:24   #510
hid88
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-03-2017
bu yıl üç adet manolya diktim bir tanesi yaprak döken 200 cm civarında yerine çabuk alıştı geldiğinde çiçekleri vardı onlar döküldü küçük küçük yeşil yapraklar verdi, yaprakları biraz kıvrık mantardan mı yoksa normal mi bilmiyorum diğer ikisi yaprak dökmeyen türlerden bir tanesinin yaprağı daha koyu yeşil ve altı kahverengi bunun aşılı olduğunu biliyorum diğer ise sadece açık yeşil ondan ise emin değilim. Yaprak dökmeyen manolyalarım 40 50 cm civarında ve bir buçuk ay önce dikmiştim ikisinde de hiç bir gelişme belirtisi yok açık yeşil olanın yaprakları çok sert diğerinde bütün yaprakları aşağı doğru eğildi fidanların ucundaki sivri tomurcuk gibi kısım yeni yaprakların geleceği kısım mı? anladığım kadarıyla bu kadar küçük fidanların çiçek vermesi imkansız fidanlara keçi gübresi vermiştik dikerken yakın zamanda da cansız olmaları nedeni ile humik asit uygulaması yaptım daha sonrada ormandaki çalılıklardan getirdiğim yumuşak toprağı hafifçe üst toprak ile karıştırdım acaba küçük manolyalarımın sorunu ne olabilir antalyanın kaş ilçesinde oturmaktayım.

hid88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön