View Single Post
Eski 17-04-2017, 17:23   #16
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu

Musa Gündoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2014
berra berk bende bu seneki tecrübemden bahsedeyim size.

sizin yerinizde olduğu gibi benim balkonumda günde 3-5 saat arası güneş alıyor fakat bende cam balkon yoktu. bu durumu biraz daha deneme yanılma yoluyla başladı. üzerine serilen şeffaf muşambayı 2 kat yaptım ancak hiç biri 3 hafta boyunca çıkmadı. buna domateslerde dahil. ertesi gün bu böyle olmayacak dedim balkonun duvarından dolayı ışığı düzgün alamıyordu toprak ve yerin soğuk etkisiyle tohumlar zayıflamıştı diye düşündüm ve dediğim gibi olmuş. uzunca naylon muşamba aldım güzelce temizledim.

sonrasında salonumuzun güneş alan aydınlık sıcak yerine muşambayı serdim. (salon ışığının düşüm noktasına kadar koydum) ışığı net aldılar. ertesi gün inanmazsınız tüm domates tohumlar yeşerdi bir hafta içinde de tüm tohumlarım çıktı. ancak üzücü olan kısım bu süre zarfında bazı tohumlar verdiğim su nedeniyle büyüyemeden çürümüşler.

içeriye aldığımda ev sıcak olduğundan sulamayı en geç 2 güne bir yapmaya başladım. aydınlık nedeniyle tüm fideler uzamak yerine kalın gövdeli olmaya başladılar. ve şu an 3 ve 4. yaprakları çıkma durumunda.

tavsiye ve tecrübe:

--beton zemine fide viyollerini koymayın,
--yere koymak zorunda kalıyorsanız altına ısıyı dengeleyecek malzeme koyun(ahşap masa vs.)
--aşırı sulamadan kaçının yerine göre az az ama sık sık sulayın.
--mümkünse aydınlık ve sıcak alanda filizlendirme yapın. Diğer türlü her tohum dayanıklı olmuyor

bunlar benim denediğim ve gördüğüm bu sene ilk defa yapıyorum. ankara gibi bir yerde soğuk çok etkili oluyor. fideler ankara'da bile canlı kaldıysa sizin oradan hepten büyürler.

umarım sağlıklı güzel bitkileriniz olur

Düzenleyen Musa Gündoğan : 17-04-2017 saat 17:28 Neden: cümle ekleme
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön